میزتان را با خوراکی هایی به رنگ سال تزئین کنید!

ميزتان را با خوراكی هايی به رنگ سال تزئين كنيد

امسال رنگ هاي زيادي وارد دنياي مد شده اند اما رنگ اصلي، سال 2012 نارنجي متمايل به قرمز(رنگ نارنگي) است. نارنجي رنگ آدم هاي شاد و با روحيه است، آدم هايي كه در برابر ناملايمات طاقت مي آورند و به خودشان روحيه مي دهند. بد نيست كمي روحيه هم سر ميز يا سفره غذاي تان ببريد و سفره را با نارنجي تزئين كنيد. اين شد كه رفتيم به سراغ خوراكي هايي كه نارنجي رنگ هستند و خواص شان؛ ميوه ها و سبزي هايي كه اگر آن ها را اكسير جواني بناميم اشتباه نكرده ايم. امسال در كنار هفت سين تان يك هفت نون هم داشته باشيد: هفت نارنجي پوش مقوي.

 خواص ميوه هاي نارنجي

ميوه ها و سبزي هايي كه مايه هايي از رنگ هاي زرد يا نارنجي را دارند علاوه بر زيبايي بي نظيرشان حاوي بتاكاروتن، پتاسيم و ويتامين C هستند. اين ميوه ها اثرات بالا رفتن سن و ابتلا به سرطان پروستات را كاهش مي دهند. از طرف ديگر با فشار خون بالا مبارزه مي كنند و كلسترول بد بدن را هم پايين مي آورند. اين تركيبات مفاصل را محكم مي كنند و با استفاده از منيزيم و كلسيم استخوان هايي سالم را به مصرف كنندگان شان هديه مي دهند. تركيبات ميوه هاي نارنجي و زرد باعث تقويت كلاژن سازي  پوست مي شوند و با راديكال هاي آزاد مضر مبارزه كرده و در نهايت باعث تعادل قليايي بدن مي شوند.

  چرا مردم از بتاكاروتن استفاده مي كنند؟
  • جلوگيري از آب مرواريد 
  • جلوگيري از سرطان و بيماري هاي قلبي 
  • محافظت از پوست در برابر آفتاب سوختگي 
  • تنگي نفس 
  • افسردگي 
  • ناباروري 
  • پاركينسون 
  • پسوريازيس 
  • ورم مفاصل

هشدار: در مورد استفاده از مواد غذايي حاوي بتاكاروتن نگراني خاصي وجود ندارد فقط اگر مقادير مصرف آن بالا برود تا حدودي احتمال ابتلا به بيماري هاي قلبي را به خصوص در افرادي كه سيگار مي كشند، بالا مي برد. عوارض جانبي مصرف زياد از حد بتاكاروتن اسهال و رنگ پريدگي است كه با كاهش مصرف آن كم كم از بين مي رود.

 
نارنجي شماره 1: هویج

 

فقط سوي چشمتان را زياد نمي كند!

مادرها هنوز هم كه هنوز است به نيت قوي شدن سوي چشم بچه ها به آن ها آب هويج مي دهند. قصه تاثير هويج روي بينايي از جنگ جهاني دوم شروع شد. شايعه شده بود كه نيروي هوايي انگليس قدرت بينايي خيلي خوبي دارند و دليلش هم مصرف هويج است. به همين دليل آلماني ها هم شروع به استفاده از اين سبزي كردند تا عقب نمانند. همين شد كه خوردن هويج بيشتر از قبل بين مردم جا افتاد. هويج يك منبع غني و سرشار از مواد معدني و ويتامين هاست. هويج هاي كوچك ترد و آبدار هستند و مي توانيد آن ها را فريز كرده و در مواقع احتياج آن را مصرف كنيد. آب هويج يكي از نوشيدني هاي مغذي است و به كار آن هايي مي آيد كه حوصله جويدن اين سبزي را ندارند.  جالب است بدانيد با هويج مي توانيد به جنگ سرطان سينه برويد؛ دليل اصلي سرطان ها تخريب ساختار DNA  بدن است. با مصرف سبزي ها از جمله هويج مي توانيد از اين تخريب جلوگيري كنيد. تحقيقات نشان مي دهد سبزي هاي پخته شده مثل سيب زميني شيرين، هويج و بروكلي مي توانند براي جلوگيري از سرطان مفيد واقع شوند. اين تحقيقات همچنين نشان مي دهند زناني كه در تاريخچه خانوادگي شان مواردي از سرطان سينه مشاهده شده بود و از گوشت كمتر و سبزي هاي بيشتري استفاده مي كردند DNA آن ها كمتر تخريب شده بود.

 

 هويج فقط نارنجي نيست

هويج ها ابتدا نارنجي نبودند! بلكه سفيد و بنفش بودند؛ رنگ امروزي هويج بر اثر پيوند به دست آمده اما اين روزها علاقه به ايجاد هويج هاي رنگارنگ بيشتر شده است يعني علاوه بر 2رنگ سفيد و بنفش كه در گذشته وجود داشتند، هويج هاي زرد و قرمز هم پا به عرصه سبزي ها گذاشته اند. در خارج از كشور بسته هايي شامل هويج هاي رنگي تحت عنوان بسته رنگين كماني (به دليل تنوع رنگ) فروخته مي شوند. مردم از اين بسته ها استقبال خوبي كرده اند چون مي خواهند از خواص هر رنگي استفاده كنند.

 

هويج هاي نارنجي تا سال 1500 ميلادي محبوبيت چنداني نداشتند. اين هويج ها به 2دليل بين مردم پذيرفته شدند اول اين كه تلخي شان نسبت به رنگ زرد كمتر بود و ديگر اين كه رنگ شان را بعد از پخت حفظ مي كردند براي همين هم خانم ها به آن علاقه مند شدند. اين رنگ در هلند به عنوان سبزي سلطنتي شناخته مي شد. مي توانيد هميشه در يخچال تان مرباي هويج داشته باشيد يا در خوراك هاي تان از اين نارنجي خوشمزه به صورت خلال هاي باريك استفاده كنيد تا رنگ و بوي تازه اي به ميزتان اضافه كرده باشيد.

 
نارنجي هاي شماره 2 و 3: نارنگي و پرتقال

 

ميــوه اي براي تمام فصـول

مركبات معمولا از اوايل آبان ماه وارد بازار مي شوند و تا اوايل ماه ارديبهشت سال بعد هم در ميوه فروشي ها ديده مي شوند. محبوب ترين مركباتي كه در ايران به فروش مي رسند نارنگي و پرتقال هستند كه هر كدام انواع مختلفي دارند. بر حسب اين كه مركبات شما چه اندازه اي باشند و ضخامت پوست شان چقدر باشد اسم ها و انواع مختلفي روي شان گذاشته مي شود. بهترين انواع مركبات آن هايي هستند كه بزرگ تر و نازك پوست تر هستند. پرتقال ها ميان وعده هاي خوبي هستند و براي طعم دار كردن سالادهاي تان مي توانيد از آب پرتقال استفاده كنيد. براي ايام عيد مي توانيد شربت پرتقال سرو كرده يا دسرهاي پرتقالي تهيه كنيد. از عطر پرتقال در صنعت عطر استفاده مي شود و در عين حال يكي از بهترين چاشني ها براي عطر و طعم دار كردن غذا هم هست.

 

 

راهنـماي خريــد مركبـات

زمان خريد مركبات آن هايي را انتخاب كنيد كه سفت تر هستند و پوست شان سالم و بدون لكه يا چروكيدگي است. پرتقال را مي شود به مدت 7روز در دماي اتاق نگهداري كرد اما براي ايام عيد بهتر اين است كه خارج از پاكت يا كيسه در يخچال نگه داشته شود. اين طوري مدت زمان بيشتري سالم مي ماند. تك تك ميوه ها را چك كنيد چون خرابي يكي از آن ها مي تواند بقيه را هم خراب كند.

پرتقال تو سرخ: پرتقال هاي تو سرخ به دليل رنگ شان محبوبيت زيادي دارند. اندازه اين پرتقال ها به نسبت ساير انواع پرتقال كوچك تر است و طعم شان هم شيرين تر. بر خلاف پرتقال هاي آبگيري از اين نوع فقط به عنوان ميوه و نه نوشيدني استفاده مي شود. پرتقال تو سرخ را مي شود از رگه هاي قرمز روي پوستش تشخيص داد البته در خيلي از موارد اين ميوه مي تواند پوست نارنجي يك دست داشته باشد، بدون هيچ  رگه اي.

 

 پوست پرتقال: پوست پرتقال حاوي موادي است كه براي قلب، چشم ها و ديابت مفيد است. فقط بايد به پاكيزگي پوست ميوه ها دقت كرد چون بعضي از انواع قارچ ها مي توانند روي آن ها رشد كنند، بنابراين بهترين كار تازه مصرف كردن شان است در غيراين صورت و درصورت نگهداري در مكان هاي مرطوب احتمال آلوده شدن شان زياد مي شود. از پوست پرتقال مي توانيد مربا هم تهيه كنيد.

 
نارنجي شماره 4: خرمالو

 

ايـده آل بـراي دسـر

به مزه گسش كه فكر كنيد دل تان نمي خواهد حتي جلوي چشم تان بيايد اما لطفا خرمالوهاي رسيده را قرباني نرسيده ها نكنيد. خرمالو يكي از منابع غني آنتي اكسيدان و ضد پيري است. شايد براي همين است كه ميوه رسمي ژاپني هاست! خوب است بدانيد كه طول عمر ژاپني ها به نسبت ساير كشورها بالاتر است! خرمالو به جذب آهن كمك مي كند و به همين دليل براي درمان كم خوني مناسب است. اگر دل تان مي خواهد فرزندتان زودتر رشد كند بهتر است به او خرمالو بدهيد تا بخورد چون اين ميوه مثل شربت سانوستل پر از انواع ويتامين هاي A، B، C، منيزيم، كلسيم، پتاسيم، آهن، گوگرد و فسفر است.  اگر در پاييز مارمالاد و مرباي خرمالو تهيه كرده ايد و هنوز هم داريد، مي توانيد ميزتان را با اين ميوه نارنجي، رنگي كرده و از خواصش هم استفاده كنيد. همچنين برگه هاي خشك شده خرمالو در خوار و بار و آجيل فروشي ها فروخته مي شوند و مي توانيد در كنار آجيل تان برگه خرمالو هم قرار بدهيد.

 

نبايدها: در مورد خرمالو به 3نكته توجه داشته باشيد:

 اول اين كه طبع خرمالو گرم است، پس در خوردنش زياده روي نكنيد.

 

دوم اين كه خرمالو ميوه اي اسيدي است پس با معده خالي خرمالو نخوريد. از اسيدي بودن اين ميوه براي هضم غذاها استفاده كرده و به عنوان دسر آن را مصرف كنيد.

 

 سوم اين كه كالري اين ميوه بالاست؛ اگر رژيم داريد حواس تان به مقدار مصرفش باشد.

 

 

 
 نارنجي شماره 5: نارنج

 

نشاط را بو بكشيد!

نارنج براي ما ايراني ها سرشار از خاطره است. از قصه هاي نارنج و ترنج گرفته تا عطر بهار نارنج در فيلم «شيدا». اين ميوه قبل از هر چيزي به دليل بوي فوق العاده اش شناخته شده است.  با بوييدن اين ميوه حسي از نشاط و خوشحالي براي افراد پيش مي آيد. به همين دليل هم گفته مي شود اين عطر مي تواند خواب را از سر بپراند، درست بر خلاف عطر گلاب كه باعث آرامش مي شود و به افراد بي خواب كمك مي كند. مي توانيد در سالادهاي غذاهاي تان براي عطر بيشتر از نارنج استفاده كنيد؛ درست مثل پرتقال از پوست نارنج هم مربا تهيه مي شود. شكوفه هاي بهارنارنج هم كه جاي خود را دارند؛ نارنجي نيستند اما خواص شان كم از نارنجي ها ندارد. از شكوفه هاي بهارنارنج مربا تهيه مي شود و از عصاره آن، عرق بهار نارنج، به عنوان يك نوشيدني خوب براي پذيرايي از مهمان ها.

 

 

 
نارنجي شماره 6: كدوتنبل

 

ميوه مخصوص سيگاري ها

وقتي فرشته مهربان سراغ سيندرلا آمد يك كدوي تنبل را انتخاب كرد تا به كالسكه تبديلش كند. فرشته مهربان يك چيزي مي دانست كه جاي هر ميوه ديگري كدو تنبل را انتخاب كرد؛ كدو تنبل ها جادويي هستند! وقتي كدو تنبل مصرف مي كنيد فكر كنيد سوار كالسكه اي شده ايد كه دارد شما را مستقيم به سمت سلامت مي برد!

 

 

 بوميان ايالات متحده: كاشف كدو تنبل

كدو تنبل يكي از خوشمزه ترين خوراكي هاست! اين خوراكي خوشمزه را نخستين بار بوميان ايالات متحده كشف كردند. آن ها اين ميوه را تكه تكه مي بريدند و خشك مي كردند و هر وقت كه به تازه آن دسترسي نداشتند از خشك شده اش استفاده مي كردند. كم كم مهاجران هم اين ميوه را كشف كردند و به استفاده از آن روي آوردند. با ورود مهاجران ايرلندي كدو تنبل به يكي از اعضاي هنري شب هالووين تبديل شد و جايگاهش را هم به خوبي تا به امروز حفظ كرد!

 

اين نارنجي پوش خوش طعم حاوي انواع و اقسام ويتامين هاست به خصوص خواص ضد سرطان دارد. بر خلاف خرمالو كه كالري بالايي دارد، كدو تنبل كالري پاييني دارد و مي تواند كلسترول را پايين بياورد. به علت داشتن مقادير بالاي ويتامينA، مصرف آن به خصوص به افراد سيگاري توصيه مي شود چون سيگار مانع رسيدن و جذب ويتامينA به بدن مي شود. كدو تنبل براي سلامت ريه ها و پروستات هم مفيد است و فشار خون را پايين مي آورد.

 
نارنجي شماره 7: پاپايا

 

اين ميوه مد 2012 است!

پاپايا واقعا ميوه زيبايي است. تركيب رنگ بي نظير و هسته هاي كوچولوي با نمك و طعم خوبش آن را به يكي از خوراكي هاي محبوب دنيا تبديل كرده است. پاپايا پر است از آنتي اكسيدان و انواع ويتامين ها، به همين دليل ضد پيري است.

 

 اين ميوه خيلي زود مي رسد، به همين علت خيلي وقت ها وقتي هنوز پوستش سبز است آن را مي چينند چون مي دانند در طول مسير حمل ونقلش سريع تغيير شكل خواهد داد. پوست اين ميوه 3مرحله را طي مي كند: سبز(كال)، زرد(نيمه رسيده) و نارنجي(كاملا رسيده). اگر قرار است پاپايا بخريد كه ما توصيه مي كنيم حتما از اين ميوه استفاده كنيد، درنظر داشته باشيد كه قرار است چه وقتي ميوه را بخوريد. اگر براي همين امروزتان خريد مي كنيد سراغ آن هايي برويد كه پوست شان كاملا مطابق مد امسال است؛ نارنجي متمايل به قرمز اما اگر قرار است براي چند روز آينده تان خريد كنيد مي توانيد پاپاياهاي زرد رنگ را بخريد و مطمئن باشيد كه خيلي زود مي رسند. مثل بقيه نارنجي پوش ها اين ميوه هم براي سوي چشم و ورم مفاصل و دستگاه گوارش مفيد است البته استفاده از اين ميوه هنوز در كشور ما جا نيفتاده است. اين مطلب را به فال نيك بگيريد و سعي كنيد از اين به بعد اين ميوه خوشمزه را هم به سبد خوراكي هاي تان اضافه كنيد.

 

فرهنگی اجتماعی خانواده معراج

/ 0 نظر / 3 بازدید